Falióra

Egyedi ajándék falióra készítés

Posted On április 27, 2016 at 5:40 du. by / No Comments

Legutóbb egy olyan egyedi ajándék falióra készítésével bíztak meg, ahol a megrendelő csak az ajándék témáját adta meg. Ki ne ismerné Rangót, a nagyratörő álmokkal megáldott kaméleont?

Rangó tulajdonosa elhagyja identitászavaros “kedvencét” a sivatagban, aki egyből a mélyvízben találja magát (érted, a sivatagban :D), mikor rátámad egy ragadozó madár. Nagynehezen megmenekül, és találkozik egy másik érdekes kaméleonnal Babszemmel, aki elviszi Porvárosba. Rangó nagy játékos, előadja, hogy ő a serif, így a falu lakói meg is bízzák, hogy derítse ki, miért nincs víz a városban.  Itt kezdődnek a bonyodalmak.

Nincs meg? A lenti linken megnézheted a magyar nyelvű bemutatóját, garantált a földön fetrengés!

Rangó
Rangó

Az egyedi ajándék

Sokáig keresgéltem, mire találtam egy megfelelő képet, szegény kaméleon olyan fejet tud vágni, hogy nem feltétlenül tenném rá egy faliórára 😀

Lenti képeken a készítés folyamatát tekinthetitek meg, sajnos még nem tudtam megoldani, hogy videót készítsek a pirogravírozás folyamatáról, ezért amikor szusszanok egyet, készítek egy képet.

Általában 18 cm-es óra alapra dolgozom, azonban a kép annyira részletes és aprólékos volt, hogy ajándék készítés közben komoly probléma lett volna az árnyékolás. Legalábbis a jelenlegi tudásommal, mert instagramon  folyamatosan nézem profik videóit, akiktől egyszerűen leesik az állam. Ennyire például még nem megy a pirogravírozás:

Vecchio lavoro😉 Carlos Santana (2013)

PyrographArt (@pyrographart) által közzétett fénykép,

Eddig még csak nagyon egyszerű árnyékolást próbáltam, ahol az árnyék ferde vonalak sokaságából és keresztezéséből állt, mint ennél a balatoni vitorlás hajónál.

Most először próbáltam ki az apró pontokból álló árnyékolást, és meg kell mondjam messze jobb eredményt érek el vele, mint ahogy azt az elején gondoltam. Amit még mindíg nehéznek érzek, az annak a megállapítása, hogy hova mennyi árnyékot kell tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük