Halloween

Fekete macska halloween töklámpás

Posted On szeptember 28, 2016 at 1:05 du. by / 1 Comment

Közeledik a november, itt az ideje egy halloween töklámpás faragásának, hogy hangulat világítást tehess esténként a bejárati ajtód mellé. Íme hát egy fekete macska halloween töklámpás, melyre pillantva az arrajáró hirtelen nem tudja eldönteni, hogy a borzongás vagy a melegség öntse el.

A feketén csillogó, doromboló horror hármas macska töklámpás faragáshoz nem kell profinak lenned, pusztán beszerezni néhány tököt és követni az itt leírtakat.

A tök kiválasztásánál foghatod a legkülönfélébbeket, mindössze arra figyelj, hogy a teste lehetőleg stabilan megálljon valamelyik oldalán. Amint a képen is láthatod akár gömbölyded, akár hosszúkás teste is lehet a cicának.

Fekete macska halloween töklámpás

A hagyományos halloweeni töklámpás kifaragásától mindössze annyiban tér el, hogy itt a testet nem szükséges kipucolni, mindössze a fejével kell bíbelődnöd. Vágd le a tetejét, kapard ki a belsejét, keress neki néhány apró tök tappancsot, egy hosszúkás uborka farkat, és egy pár fekete fület valamilyen anyagból. Végül helyezz bele egy gyertyát, gyújtsd meg, és nézd elégedetten, ahogy az arrajárók ámuldoznak és fényképeket készítenek róla.

Fekete macska halloween töklámpás faragása

1. lépés: Vágd le egy kissebb fajta tök tetejét, és pucold ki a belsejét (a magot megsütheted). Fejjel lefelé helyezd a testre, és finomhangold faragásod amíg nem passzol rá rendesen.

2. lépés: Ha megvan a fej helye, vedd le ismét, majd rajzold fel a szemeket a sablonunk segítségével és vágd ki.

3. lépés: Vágd ki a hegyes füleket filcből vagy kemény fekete kartonból, és jelöld meg a helyüket egy filc segítségével. A jelölés mentén ejts egy vékony bemetszést, amibe be tudod helyezni a papírokat. Ügyelj rá, hogy ne vágd át teljesen a tök húsát, nehogy bepottyanjon a fül a fejbe.

Fekete macska halloween töklámpás

4. lépés: Készíts elő egy helyet a festéshez, és tömd ki a macska fejét lazán összegöngyölt újságpapírral.

Fedd be a cica minden testrészét két réteg akrill vagy zománc festékkel (utóbbi csillogni fog). Hagyd megszáradni, majd szedd ki a tömítést és helyezd fel a füleket.

5. lépés: Amennyiben a tökfej bizonytalanul áll a helyén, finoman üss bele néhány hurkapálcát a nyakba, és nyomd rá a fejet. Ha kell, javítsd ki a festést ahol véletlenül belekarcoltál.

Fekete macska halloween töklámpás

6. lépés: Gyújts meg egy kis mécsest, és tedd bele a fekete macska kobakjába. Helyezd el a tök többi részét (lábak, farok) úgy, ahogyan az szerinted a legjobb.

Fekete macska halloween töklámpás

Ha nem tudsz szerezni, vagy nem vihetsz be hallween tököt a lakásba, akkor készíts halloween lámpást konzervdobozból!

One thought on “Fekete macska halloween töklámpás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük