Falióra

Iránytű óra kalandoroknak és tengeri medvéknek

Posted On június 28, 2016 at 10:57 du. by / No Comments

Kalandra fel! Az iránytű óra nem csak szögperceket mutat, segítségével bármely kalandornak vagy tengeri medvének a szívébe belophatod magad.

Ha fel szeretnél vágni egy kicsit az ajándék mellé, tanítsd meg neki, hogyan tudja megállapítani az óra segítségéve, merre van dél. Ehhez semmi másra nincs szüksége, csak mindig magánál tartani az órát arra az esetre, ha eltévedne a vadonban.

Iránytű óra
Iránytű óra a vadon kalandorainak

Első lépés, tartsa az órát vízszintesen úgy, hogy a kismutató a nap felé álljon.

Második lépésként meg kell tudnia mondani, hogy délelőtt van, vagy délután. Micsoda szerencse, hogy pont nála van az óra…

Harmadik lépésben a kismutató és a 12 óra jelzés közt félúton kell húzni egy képzeletbeli vonalat, és ha délután van, akkor a 12-től az óramutató járásával ellentétes irányban, a kismutató felé fél úton eső vonal mutatja az északot, ellenkezős esetben fordítva.

Iránytű óra
Mivel délután van, az északi irány 12-től az óramutató járásával ellentétes irányban a kismutató felé lesz félúton.

Régen a tengereken hatalmas probléma volt, hogy a tájolók a hullámzás közben nem működtek megfelelően. Ennél az óránál ilyen probléma nem áll fenn! Akár a hajó falára szerelnéd, akár valamelyik polcra állítanád fel a háromlábú asztali óratartóval, ez az iránytű óra rendíthetetlenül fogja ütni a másodperceket egymás után.

Iránytű óra
Iránytű óra a hajózás szerelmeseinek

És ne feledd: néha egy iránytű jobb, mint egy térkép! Bár lehet, hogy a következő órán éppen az lesz…