Esküvői nászajándék falióra
Falióra

Nászajándék falióra: mert minden pillanat egy emlék

Posted On június 22, 2016 at 12:29 du. by / No Comments

A nyár beköszönttével mindenki felkészülhet a havi 1-2 esküvőre amire hivatalos lesz, így nem árt, ha van a tarsolyunkban egy személyre szóló nászajándék.

Olyasmit illik adni, ami személyre szól, és akár évek múlva is eszébe juttatja a párnak ezt a csodálatos napot, sőt jobb esetben még téged is 🙂

Nem kerülgetem a forró kását, amit én ajánlok az egy egyedi falióra a házaspár nevével, az esküvő dátumával és valami alkalomhoz illő képpel, mint például ez az aranyos jeggyűrű pár:

Nászajándék falióra
Nászajándék falióra

Nászajándék

Az évek során a nászajándék hagyománya sokat változott. Régen például azért adták, hogy a párt ezzel segítsék életük beindításában, így elsősorban állatokat, takarmányt, és földet ajándékoztak.

Manapság viszont több fő iránya van az ajándékozásnak:

  • A pár kiad egy nászajándék listát, amiről a vendégek olyan ajándékot választanak ki, amire a párnak valóban szüksége van. Így az sem fordulhat elő, hogy 10-en adnak étkészletet, így biztosítva a későbbi veszekedésekhez a törhető tányérokat.
  • Van aki egy csodálatos nászút lehetőségét biztosítja, ám ez kevésbé szokott meglepetés lenni, hisz nem árt leegyeztetni az időpontot.
  • Mások olyan ajándékkal rukkolnak elő, melyet csak jóval később lehet igénybe venni, mint például a 10. házassági évfordulóra szóló minőségi bor (ez azért valahol kicsit gonoszság, hogy ennyit kelljen várni egy ajándékra :)) Ha minden jól megy, hamarosan készítek egy olyan bortartót, melynek minden rekeszére egy szöveg lesz gravírozva, pl. “Az első veszekedésre”
  • Aki nem teheti meg, hogy mélyen a zsebébe nyúljon, az inkább a pillanatot próbálja emlékezetesebbé tenni valami aprósággal. Mi is ebben szeretnénk segíteni ezzel az órával.

Emlékezetes nászajándék